Babeczki marchewkowe z korzennymi przyprawami

Sprawdź, czego potrzebujesz, i stwórz listę zakupów

lista składników
dodaj
do listy
zakupów
Składniki
Sposób przygotowania
2. Marchewkę drobno ścieramy, a orzechy włoskie siekamy na małe kawałki.
3. Jajka i cukier trzcinowy ubijamy mikserem ręcznym lub planetarnym, aż masa podwoi swoją objętość.
4. Zmniejszamy obroty miksera i cienkim strumieniem dolewamy oliwę z oliwek.
5. Dodajemy pozostałe składniki ciasta: marchewkę, mąkę, cynamon, imbir, posiekane orzechy, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
6. Wszystko delikatnie mieszamy, by powstała jednolita masa.
7. Foremki smarujemy oliwą z oliwek i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do nich masę.
8. Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 140°C i wkładamy babeczki na ok. 50 minut.
9. Gotowe babeczki posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.