Chrupiąca wędzona makrela

Sprawdź, czego potrzebujesz, i stwórz listę zakupów

lista składników
dodaj
do listy
zakupów
Składniki
Sposób przygotowania
2. Rozgrzewamy patelnię nieprzywierającą i kładziemy na niej makrelę skórą do dołu. Smażymy na średnim ogniu do uzyskania chrupiącej, złotej skórki.
3. W czasie smażenia makreli rozpakowujemy buraki, a sok z opakowania przelewamy do miseczki lub innego naczynia.
4. Kroimy buraki. Przekładamy je na talerze i układamy na nich rzeżuchę i chrupiącą makrelę.
5. Mieszamy chrzan z jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dekorujemy sosem talerz wokół ryby.
6. Mieszamy ok. 50 ml soku z buraków z łyżką oliwy z oliwek. Skrapiamy rybę dressingiem i podajemy.