Dorsz w boczku na kaszy pęczak

Sprawdź, czego potrzebujesz, i stwórz listę zakupów

lista składników
dodaj
do listy
zakupów
Składniki
Sposób przygotowania
2. Kaszę pęczak gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
3. Dużą nieprzywierającą patelnię stawiamy na średnim ogniu i rozgrzewamy na niej łyżkę oliwy z oliwek. Roladki smażymy przez 8 minut, obracając je od czasu do czasu. Na dwie ostatnie minuty smażenia dodajemy gałązkę rozmarynu.
4. Rybę przekładamy na talerze. Na patelnię po smażeniu ryby wrzucamy ugotowany pęczak. Dodajemy łyżkę octu balsamicznego i podsmażamy przez minutę.
5. Do kaszy dodajemy szpinak i smażymy przez chwilę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
6. Kaszę przekładamy do miseczek, polewamy resztą oliwy z oliwek i posypujemy posiekaną natką pietruszki.