Faszerowane pieczarki portobello

Sprawdź, czego potrzebujesz, i stwórz listę zakupów

lista składników
dodaj
do listy
zakupów
Składniki
Sposób przygotowania
2. Czosnek siekamy, a cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy cebulę i czosnek, aż się zeszklą.
3. Dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do momentu, w którym szpinak zmniejszy swoją objętość, i dodajemy suszone pomidory pokrojone w cienkie paski. Dorzucamy do farszu orzechy, posiekaną natkę pietruszki i pokruszoną fetę.
4. Gotowy farsz nakładamy do oczyszczonych kapeluszy pieczarek, posypujemy płatkami migdałów i zapiekamy ok. 10 minut w temperaturze 160°C.
5. Przed podaniem pieczarki skrapiamy sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i odrobiną syropu z agawy.