Makaron z kremowym serkiem, łososiem i szpinakiem

Sprawdź, czego potrzebujesz, i stwórz listę zakupów

lista składników
dodaj
do listy
zakupów
Składniki
Sposób przygotowania
2. Rozgrzewamy patelnię i smażymy na niej rybę. Zdejmujemy z ognia.
3. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie odcedzamy, pozostawiając trochę wody z gotowania, i przelewamy oliwą.
4. W czasie gotowania makaronu kroimy w kostkę cebulę i czosnek.
5. Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek. Delikatnie podsmażamy cebulę i czosnek, po czym zalewamy je białym winem.
6. Gdy wino częściowo odparuje, dodajemy ser mascarpone i śmietanę. Podgrzewamy, mieszając, aż do uzyskania kremowego sosu. Jeżeli jest za gęsty, dodajemy łyżkę wody z gotowania makaronu. Doprawiamy solą i pieprzem.
7. Do sosu dodajemy umyty szpinak, podsmażonego łososia i ugotowany makaron.
8. Danie skrapiamy oliwą z oliwek. Możemy też udekorować je pomidorkami koktajlowymi.