Sałatka z kaczki i pomarańczy

Sprawdź, czego potrzebujesz, i stwórz listę zakupów

lista składników
dodaj
do listy
zakupów
Składniki
Sposób przygotowania
2. Smażymy na średnim ogniu przez 6 minut lub do momentu, aż skórka stanie się mocno rumiana. Odwracamy i smażymy jeszcze ok. 5 minut.
3. W czasie smażenia kaczki kroimy bagietkę na kromki, a następnie obieramy pomarańcze i filetujemy cząstki. Orzechy siekamy na mniejsze kawałki.
4. Mięso przekładamy na deskę i kroimy w cienkie plastry, a patelnię zostawiamy na ogniu. Na tłuszczu z kaczki smażymy na złoto kromki bagietki.
5. Grzanki przekładamy na talerze. Układamy na nich kawałki pomarańczy, cienkie plasterki kaczki i rzeżuchę oraz posypujemy je posiekanymi orzechami. Skrapiamy oliwą z oliwek.