Gallo logo

Wołowina z burakami i chrzanem

Wołowina z burakami i chrzanem

Sprawdź, czego potrzebujesz, i stwórz listę zakupów

ocet balsamiczny Gallo z Modeny thumbnail packshot

lista składników

dodaj
do listy
zakupów

Składniki

160 g buraków i ok. 5 liści buraków
40 g drobno pokrojonej bresaoli lub innej wołowej chudej wędliny
100 g ugotowanego bobu
50 g rzeżuchy 
3 czubate łyżeczki chrzanu
3 czubate łyżeczki półtłustej śmietany 12%
2 łyżki oliwy z oliwek Gallo Não Filtrado
łyżka octu balsamicznego Gallo z Modeny
pieprz
sól

Sposób przygotowania

1. Buraki oczyszczamy, zachowując ładne liście, i kroimy w długie słupki.
2. Do buraków dodajemy ½ łyżki oliwy z oliwek, łyżkę octu balsamicznego, chrzan, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Na koniec dorzucamy rzeżuchę i liście buraka i delikatnie mieszamy.
3. Na talerzach układamy bób i bresaolę lub inną wędlinę, a następnie dodajemy zmieszane wcześniej składniki. Całość warto skropić resztą oliwy z oliwek.